Thursday, January 26, 2012

sebab ALLAH temukan kita dengan orang yang salah.


 1. memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar,masih ada rasa syukur kita pada nikmatNya.
 2. memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.
 3. memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa yang mengharapkan pertolongan Allah.
 4. memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
 5. memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH&PENYAYANG kerana mengingati kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa hadapan.
 6. memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
 7. memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.
 8. memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
 9. memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah  supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TAK SELAMANYA KEKAL.
Wahai sahabat yang kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta,fahamilah bahawa kehidupan kita sudah sampai ke penghujungnya,

Percayalah sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNya yang menadah tangan untuk meminta dengan penuh pengharapan HANYA padaNya....

6 comments:

 1. nice sharing...=))
  ade hikmah atas semuanya kan...

  ReplyDelete
 2. huhuh .. entry yg mnarik .. thx sharing ..

  ReplyDelete
 3. point 7 and 8.. :)
  may the spirits with us..amin~

  ReplyDelete
 4. kita hanya mampu merancang.. tapi perancangan Allah yang terbaik..

  good info.. mekasih sudi share..

  ReplyDelete