Wednesday, May 25, 2011

BUKAN DATUK T! tpi DATIN T!

"mung tau x, hok gwe nieyh xmolek, doso..aissh,pegang2 tangan" ckp PEREMPUAN T kat lelaki A , hahahaaa . (bahasa kelantan okayy.xtau tnye kwn2 korang)*

meh same2 renungkan , betul ke sbenarnye berCOUPLE @ berkasih ini adalah berdosa? Rasa cinta memang tidak salah adalah fitrah semulajadi (instinct) yang ALLAH swt kurniaan kepada setiap manusia. Allah juga mencipta perasaan cinta kedalam setiap jasad umat nya dan cinta juga ..Peraturan cinta yang kerap dilanggar .. ALLAH swt mencintai manusia hambaNYA. Allah inginkan keselamatan dan kesejahteraan buat manusia melaksanakan keinginan fitrah semulajadinya. Keinginan tanpa peraturan akan menyebabkan banyak kemusnahan. Begitulah hubungan cinta yang terlarang akan membawa banyak implikasi negatif dalam kehidupan. Pengalaman sudah pun mengajar kita bahawa jangan sesekali bermain cinta, nanti terbakar diri. Sudah banyak tragedi yang berlaku akibat hubungan cinta yg membelakangkan Tuhan! Hubungan cinta jangan dicemari oleh sebarang tindakan menyalahi syariat..

okay,berbalik kpada cerita kat atas* kawan aku yang perempuan tu "HANYA PANDAI BERCAKAP" di depan lelaki. ape semua ni? skrng aku nak mark dia as "manusia bertopengkan syaitan" kenapa? aku bukan kejam sgt.. bukan nk tuduh or ape2 kat pompuan ni.. ramai kawan2 aku kat sklh, terasa hati dengan kawan aku T ni.. penah dia ckp, couple ni berdosa.. okayy, cukup membuktikan dia hipokrit.. dia sebenarnya KAKI BERCOUPLE jugak.. aku pon xbrp faham lah dgn manusia zaman skrng ni..kenapa tak cermin kan diri sendiri dlu sebelum judge orang ? sebelum ni pon, T nieyh jenis pompuan yang suke kat laki , bile ade je budak laki bru msuk sekolah.. she always said " nk number laki tu, xkn dia xnk kot kat aku" *sumpah,kawan aku tuh perasan hot + cantik WTF! dan dia selalu pegang2 tangan pakwe dia..aku bukan nak membuka aib dia,tpi kawan aku ni jenis lupe yang ape dia buat.. bile nampak laki, dia slalu buat senyum gedik dia *sumpah, memg aku xtau cm ne dia blh senyum cm tu.. nampk hodoh okay*..Gades just nk ingtkan kat blogger2 jgn sentuh bab couple dgn kwan2.. mungkin salah sorang kwn kamu semua tgh hot bercouple.. biarkanlah slagi dia tidak melanggar hukum2 syariat islam..


sweet couple lepas nikah lagi hot tauu,kekal abadi.amin:)

p/s: gades xde pakwe taaauuu. sbb tue sedap je post entry cm nieyhh. heeeeee:)

3 comments:

  1. yunk ,,terbaikk dari ladang =)

    ReplyDelete
  2. salam.. jemput2 la ke my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau berminat nak baca my travel experiences ke 46 buah negara.. :)

    ReplyDelete